Légionárius betegséget diagnosztizáltak a Charlestown idősek otthona egyik lakójánál a The Baltimore Sun tudósítása szerint.

Egyelőre nem tudják, hogy milyen úton fertőződhetett meg a beteg, de az otthon dolgozói elővigyázatosságból megtiltották az idősek számára a beköltözést a Caton Woods épületbe. Ezen kívül megvizsgálták és fertőtlenítették a vízvezetékrendszert.

A megyei egészségügyi hivatal és egy helyi kórház december 5-én tájékoztatta az otthont a megbetegedésről, és a hivatal korlátozásokat vezetett be a vízhasználat terén. Így a 61 lakónak palackozott vizet osztanak ivás és fogmosás céljából, amíg a rendszert biztonságosnak nem nyilvánítják. Javasolták az időseknek, hogy zuhanyzás helyett inkább vegyenek fürdőket, így kikerülhetik a legonella baktériumokat tartalmazó vízpermet belélegzését. Kézmosásra, főzéshez és wc-öblítéshez használhatnak csapvizet, viszont azt ajánlották a lakóknak, hogy az edények elmosásakor lassan töltsék meg a mosogató medencéket, hogy minimalizálják a vízpermet-képződést.

A 116 férőhelyes, 30 millió dollárból épült létesítmény, amely a komplexum 17 épülete közül a legújabb, a tervek szerint karácsonyra telt volna meg lakókkal. Korábban nem fordult elő legionellózis az otthonban, a jelenleg diagnosztizált beteg kórházi kezelés alatt áll. Az otthon ügyvezető igazgatója december 6-án levelében arra bátorította a lakókat, hogy szóljanak az orvosuknak, ha tüdőgyulladás bármilyen tünetét tapasztalják magukon. Tájékoztatta az időseket arról is, hogy habár a legionella baktérium forrása ismeretlen, folyamatosan együttműködnek a Baltimore-megyei Egészségügyi Hivatallal, hogy gondoskodjanak a közösség lakóinak és dolgozóinak jólétéről és biztonságáról.

Az Egyesült államokban évente 5000 legionella okozta esetet jelentenek.

 

forrás: The Baltimore Sun

Hozzászólások

Legyen Ön az első hozzászóló.

Válasz


*